Izolatii cu Spuma Poliuretanica Rigida-Ecologica100%

Protecţia mediului a marcat foarte drastic domeniul construcţiilor, manifestând puternic pentru economia de energie şi aptitudinea clădirilor de a proteja resursele naturale.
În acest context, spuma poliuretanică rigidă joacă un rol important prin faptul că garantează izolarea termică, fonică şi hidroizolarea clădirii. În conformitate cu normele europene, acest material izolează interiorul faţă de exterior în orice condiţii: climat cald sau rece, umed sau uscat, vântos sau calm.
Utilizări ale spumei de poliuretan:

  • Clădiri: pereţi, terase, mansarde, subsoluri, demisoluri etc.
  • Aplicare pe acoperişuri plane (blocuri, hale) sau înclinate;
  • Pardoseală;
  • Hale industriale;
  • Grajduri, ferme agro-zootehnice;
  • Pereţi sandviş;
  • Piscine.

Un sistem izolator complet.
Toţi specialiştii în domeniul construcţiilor cunosc faptul că cel mai mare inamic al eficienţei unei clădiri este infiltrarea şi mişcarea aerului în izolaţii. Inamicul longevităţii clădirilor este umiditatea şi apoi condensul, care cauzează mucegaiuri, ciuperci, putrefacţie, nemaivorbind despre tratamentele pentru sănătate şi confort „datorate” acestor agenţi.
În timp ce materialele convenţionale pot realiza în condiţii normale o izolaţie termică cu un anumit grad de succes, prin însăşi natura lor, folosesc aerul pentru a izola – nu pot izola aerul dintre două climate. Aerul este mixat, iar cu fiecare schimbare a temperaturii exterioare sau a vântului se compromite calitatea izolaţiei. Vaporii de apă din aer, atunci când acesta se răceşte, duc la apariţia condesului: igrasie vizibilă sau mai rău, în locuri unde nu este vizibilă.

Cum funcţionează
Realizarea izolaţiei cu spumă poliuretanică rigidă are loc în urma reacţiei chimice dintre doi componenţi lichizi – poliolul şi isocianatul – care, în condiţii de temperatură şi presiune controlate, şi cu ajutorul unei instalaţii speciale mobile, permite producerea pe loc a materialului izolant final, prin pulverizare sub jet de aer comprimat pe suprafaţa de lucru.