IZOLATII cu Spuma Poliuretanica Rigida-APLICATII

Fiind o alternativă superioară la polistiren sau vata minerală, cu ajutorul ei veţi economisi spaţiu, deoarece se aplică într-un strat de 3cm, doar pe una dintre suprafeţe (interioară sau exterioară).
Aplicarea se face prin sprayere-pulverizare cu ajutorul unui utilaj mobil complex care dozează şi controlează temperaturile şi presiunile celor două componente chimice (isocianatul şi poliolul).
Dacă aplicarea s-a făcut la exterior, este obligatorie acoperirea cu un strat protector împotriva razelor ultraviolete. Deoarece este un material ecologic se poate aplica şi în interiorul locuinţelor, spaţiilor comerciale, fermelor, etc. Este o materie sintetică, duroplastă, prezintă o structură celulară predominant închisă (cu un procentaj de peste 92% celule închise), iar densitatea este cuprinsă între 30 şi 60 kg/mc, realizând pentru cazuri speciale densităţi superioare.

Trebuie să ştii că…

Spuma poliuretanică rigidă rezolvă cu succes toate aspectele – termoizolaţie, hidroizolaţie, plus un grad ridicat de fonoizolaţie. Ambele climate, interiori şi exterior, sunt efectiv separate printr-o barieră continuă, o anvelopă continuă, fără punţi termice.

Condiţii favorabile pentru aplicarea spumei

Baza pe care urmează să fie aşezată spuma poliuretanică nu are voie să prezinte urmă de praf, apă sau grăsimi. În cazul aplicării pe o structură metalică, aceasta trebuie să fie curăţată de oxizi şi rugină înaite de aplicare. În cazul în care spuma se aplică la exterior, condiţiile meteorologice sunt foarte importante. Spuma nu poate fi aplicată dacă plouă sau dacă bate vântul, deoarece se face risipă de material, particulele de poliuretan fiind luate de vânt.
Spuma rigidă de poliureatn permite ca, după aplicare, să continue lucrările de construcţii şi finisaje ulterioare, precum tencuirea, placarea cu gips-carton, lambriuri, PVC, aplicarea vopselurilor elasto-plastice, poliuretanice etc.

Caracteristici

  • Spuma prezintă o înaltă capacitate de izolare termică. Această caracteristică se datorează joasei conductibilităţi termice pe care o are gazul spumant inclus în interiorul celulelor închise. De aceea, spuma rigidă de poliuretan, produsă „pe loc”, ajunge la o valoare iniţială a conductibilităţii termice de 0.020 w/mk stabilizându-se ulterior la 0.026 w/mk.
  • Absorbţia de apă a acestui material se produce în funcţie de condiţiile ambientale şi poate să aibă loc prin mectare sau difuzie şi condesn de vapori. Spuma este influidă prin densitatea ei (în practică, conţinutul de umiditate nu depăşeşte 5% din volum).